Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant

Lunchgerechten

Lunchgerechten

Geniet van een heerlijk verzorgde lunch
  • Panini Steaksandwich

    12,50

    Gegrilde biefstuk (100g) met truffelmayonaise, rucola en gegrilde groenten

  • Brioche Pulled Pork (warm)

    12,00

    Op lage temperatuur bereid varkensvlees met koolsalade, tomaat, bosui ,cheddar kaas, brioche broodje en speciale Pulled Pork saus, geserveerd met frietjes

  • Lunch Avifauna

    12,50

    Biologische Tomatensoep, kalfsgehaktbal in jus met grove mosterd, broodje met gestoomde makreel

  • Kroketten

    7,50

    Eén ambachtelijke rundvleeskroket met bruin- of witbrood

    Twee ambachtelijke rundvleeskroketten met bruin- of witbrood

    Prijs 4,50
  • Uitsmijter “Avifauna”

    8,50

    Drie biologische, gebakken eieren met naar keuze ham, kaas, rosbief of spek

  • Omelet “Groene Hart”

    8,50

    Drie biologische eieren met tomaat, boerenham en boerenkaas

  • Indonesische kipsaté

    12,50

    Twee stokjes saté van kipfilet met atjar, pindasaus, frites en kroepoek

  • Ciabatta vitello

    9,50

    Rosé gebraden kalfsvlees met rucola, zongedroogde tomaten en tonijnmayonaise

  • Alpenbrood carpaccio

    10,50

    Alpenbrood met carpaccio, pesto, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en balsamico dressing

  • Baguette gerookte kip

    9,50

    met gegrilde ananas en peer, avocado, gorgonzola, honing en geroosterde noten

Maaltijdsalades

Maaltijdsalades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als lunchgerecht
  • Salade van gestoomde makreel

    15,50

    met Granny Smith appel, cherrytomaat, bosuitjes, dille en een dressing van citrusvruchten

    Lunchgerecht 11,50
  • Caesar Salade *

    14,00

    met stukjes kip, kruiden, Parmezaanse kaas, ei, knoflook, ansjovis en broodcroutons (op verzoek ook vegetarisch!)

    * Vegetarisch
    Lunchgerecht 10,50
  • Couscous salade kip

    14,00

    met granaatappel, gegrilde ananas, peterselie, avocado, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en gerookte kipfilet (op verzoek ook vegetarisch!)

    Lunchgerecht 10,50
  • Italiaanse salade 

    14,00

    met trostomaat, buffelmozzarella, luchtgedroogde ham uit Zuid-Tirol, pesto en balsamicodressing (op verzoek ook vegetarisch!)

    Lunchgerecht 10,50
Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Biologische tomatensoep

    5,50

    met vermicelli en soepballetjes

  • Franse uiensoep *

    5,50

    met kaasbroodje

    * Vegetarisch
  • Japanse noedelsoep

    7,50

    met udon noedels, paksoi, enoki paddenstoelen, kip, taugé en ei

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Brood en boter *

    5,50

    Vers gebakken broodspecialiteiten met Heks’nkaas, roomboter en kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Hollandse garnalen

    15,00

    met fijn gesneden reepjes romainesla en romige cocktailsaus

  • Zalmproeverij

    14,50

    Gepocheerde zalm, gemarineerde zalm en gerookte zalm met limoendressing

  • Only for men

    15,00

    Rauwe ham uit Zuid-Tirol met meloen, gestoomde makreelfilet met zeewiersalade, rilette van het Livar varken, nagelkaas uit Terschelling, Tête de Moine, bonbon van rundercarpaccio en gegrilde groenten

  • Carpaccio

    12,50

    met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en balsamicodressing

  • Proeverij Avifauna

    13,00

    Verschillende kleine gerechten zoals carpaccio, canneloni van gerookte zalm, lucht gedroogde rauwe ham uit Zuid- Tirol, Hollandse garnalen en op lage temperatuur bereide zalm

    2 personen: €25,00

  • Vitello Tonnato

    12,50

    Rosé gebraden kalfsvlees met tonijnmayonaise, kappertjes, tomaat en rucola

  • Coquilles Saint Jacques

    17,00

    Coquilles op een zalf van pastinaak met gedroogde chorizo en beurre blanc

  • Champignons

    8,50

    In roomboter gebakken kleine champignons met knoflook en bosuitjes

    (1/2 portie: 5,20)

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Saffraanrisotto *

    16,50

    Risotto met groene asperges, mini champignons en gemengde salade

    * Vegetarisch
  • Portobello

    16,60

    Gevulde paddenstoel met geitenkaas, noten, spinazie en quorn, gegratineerd met Hollandaise saus

  • Tortelli gevuld met Philadelphia kaas *

    15,50

    met knoflook, room en Parmezaanse kaas

    * Vegetarisch
  • Schelvisfilet

    18,50

    Gebakken schelvis met saffraanrisotto, knapperige chorizo en tomatensaus

  • Kabeljauwfilet “Nordic Kitchen”

    20,50

    Kabeljauwfilet met dille, mosterdzaadjes en jeneverbessen op gewokte bieten met mierikswortelsaus
    (½ portie: 13,75)

  • Noordzeetong

    33,50

    Van der Valk Noordzeetong gebakken in roomboter (600g)

    (vruchtengarnituur: 3,50)

  • Vispannetje Avifauna

    22,50

    Kabeljauw, coquilles, schelvis en garnalen, Pernod en een kreeftensaus

  • Combinatie van rund en kalf

    26,50

    Kleine Tournedos met boterzachte sucade van kalf met pastinakenpuree en rode wijnsaus

  • Boerenschnitzel

    18,50

    met champignons, spek en uien

  • Gestoofd kalfsvlees

    18,50

    In Barolo gestoofd vlees met aardappelpuree

  • “Pluma Iberico”

    21,50

    Vlees van het Iberico varken, sappig gegrild met paprikaworst en een stoof van witte bonen en gerookte paprika

  • Mixed Grill

    25,50

    Biefstuk, varkenssteak, spareribs en kipfilet met gepofte aardappel en bearnaisesaus

  • Chateaubriand (voor 2 personen)

    42,50

    met groenten van het seizoen en vleesjus

  • Australische Angus biefstuk (200g)

    18,50

    met jus en kruidenboter

    (½ portie: 12,75)

  • Marokkaanse kiptajine

    18,50

    Mals kipvlees met Ras el Hanout kruiden, abrikozen, amandelen en couscous

  • Duitse biefstuk

    14,50

    met gebakken uitjes en jus

    (½ portie: 10,40)

  • Schnitzel Maintenon

    17,50

    Gegratineerd met boerenham, kaas en champignonroomsaus

    (½ portie: 12,25)

  • Varkenshaas

    18,50

    met peper-, stroganoff-, of champignonsaus

    (½ portie: 12,75)

  • Spareribs (onbeperkt)

    21,50

    met koolsalade en gepofte aardappel

  • Varkensschnitzel

    16,50

    Gepaneerde schnitzel met peper-, stroganoff-, of champignonsaus

    (½ portie: 11,75)

  • Runder Short Ribs

    20,50

    met gremolata van citroen, knoflook, peterselie, geglaceerde uitjes en Parmezaanpolenta

  • Gebakken kalfslever

    18,00

    met spek en uien

    (½ portie: 12,25)

  • Zuid-Amerikaanse tournedos

    24,50

    met kruidenboter

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Extra Couvert

    2,75

    (alleen in combinatie met een hoofdgerecht)

  • Koude saus

    1,00

    (cocktail-, ravigote- of knoflooksaus, mayonaise)

  • Kruidenboter

    1,50
  • Gebakken spek of champignons

    3,50
  • Gebakken uien

    3,00
  • Gebakken spek, uien, champignon en paprika

    3,75
  • Warme saus

    2,00

    (stroganoff-, champignonroom-, peper of pindasaus)

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • American Dream

    8,50

    Vanille-ijs met pancakes en blauwe bessen

  • Caribbean Shuffle

    8,50

    Kokos-ijs met ragout van ananas en rum

  • Alleen maar chocolade

    9,50

    IJs van pure chocolade, chocolademousse van Belgische donkere chocolade en een cakeje van pure chocolade

  • Klassieke sorbet

    7,00

    Aardbeien- en vanille-ijs, met vruchten, aardbeiensaus en slagroom

  • Dame Blanche

    6,50

    Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Gewoon ijs

    5,00

    Twee bolletjes IJs (vanille en aardbei) met slagroom

  • Hollandse kaasmarkt

    9,50

    Delftse blauwe kaas, Friese nagelkaas, oude boerenkaas en Alphenaer geitenbrie

Vraag ook naar de desserts van het Maandmenu

Diverse koffievariaties

Diverse koffievariaties

Diverse koffie specialiteiten
  • Toucan coffee

    5,95

    met Baileys

  • Irish coffee

    5,95

    met Irish Whiskey

  • Spanish coffee

    5,95

    met Tia Maria

  • Italian coffee

    5,95

    met Amaretto

  • French coffee

    5,95

    met Grand Marnier

  • Edinburgh coffee

    5,95

    met Drambuie

  • D.O.M coffee

    5,95

    met Benedictine

  • Mexican coffee

    5,95

    met tequila en cacao liqueur