Direct naar de contentDirect naar de footer

Menukaart

Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant

Lunchgerechten

Lunchgerechten

Geniet van een heerlijk verzorgde lunch
  • Pinsa Caprese *

    13,50

    Italiaans Brood | Tomaat | Buffelmozzarella | Pancetta | Olijven | Rucola

    * Vegetarisch
  • Smashed Avocado Sandwich

    14,25

    Gepocheerd Ei | Avocado | Bacon | Tomaat | Rode Ui | Koriander

  • Uitsmijter 'Avifauna'

    12,50

    Drie Biologische Eieren | Ham, kaas, rosbief en/of spek naar keuze

  • Rundercarpaccio met Alphenbrood

    15,00

    Pesto | Parmezaanse Kaas I Pijnboompitten | Zongedroogde Tomaten | Balsamicodressing

  • Kroketten

    10,75

    Twee Ambachtelijke Rundvleeskroketten | Bruin- of witbrood naar keuze

  • Indonesische Kipdijsaté (150gr)

    18,50

    Atjar | Pindasaus | Frites | Kroepoek

  • Dubbele Boeren Tosti

    11,25

    Beenham | Boerenkaas | Radijs | Komkommer | Sla | Bruin- of witbrood naar keuze

  • Loaded Fries ‘Istanbul’

    14,50

    Kipshoarma | Friet | Sla | Tomaat | Kaas | Knoflooksaus | Peterselie

  • Twaalfuurtje

    15,25

    Huzarensalade | Tomatensoepje | Rundvleeskroket

  • Omelet “Groene Hart”

    11,00

    Drie biologische eieren | Tomaat | Boerenham | Kaas

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als lunchgerecht
  • Caesar Salade

    18,50

    Romaine Sla I Kip | Ei I Bacon I Kruiden | Knoflook | Parmezaanse Kaas | Broodcroutons

  • Panzanella Salade

    15,00

    Tomaat | Komkommer | Olijven | Brood | Knoflook | Ui | Bleekselderij | Basilicum | Oregano | Parmezaanse Kaas

  • Vegan Salade *

    18,50

    Vegan Kip | Tomaat | Komkommer | Radijs | Vegan Kaas | Romaine Sla

    * Vegetarisch
  • Poké Bowl

    18,50

    Sushi Rijst | Tonijn | Zalm | Mango | Edamame Bonen | Zeewier | Komkommer | Wortel | Radijs

Soepen & Warme Voorgerechten

Soepen & Warme Voorgerechten

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Biologische Tomatensoep

    7,50

    Balletjes | Vermicelli

  • Franse Uiensoep

    7,50

    Kaasbroodje

  • Rundvlees Bouillon

    8,50

    Wortel | Selderij | Prei | Vermicelli | Rundermerg

  • Bisque

    13,00

    Schaaldierensoep | Rivierkreeftjes | Knoflookcroutons | Zure Room

Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Brood & Boter *

    8,00

    Broodspecialiteiten | Kruidenboter | Alphense Kaassalade | Roomboter

    * Vegetarisch
  • Beef Tataki

    16,75

    Bavette | Lente-ui | Sesam | Nootjes | Unagi Saus | Gember | Wortel | Paprika

  • Hollandse garnalen

    16,75

    Romaine Sla | Cocktailsaus

  • Carpaccio ‘Italy’

    15,75

    Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Pijnboompitten | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Pesto | Balsamicodressing

  • Carpaccio ‘Tartufo’

    16,75

    Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Zwarte Olijven | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Truffelmayonaise

  • Proeverij Avifauna

    19,50

    Gerookte Zalm | Carpacciorolletje | Gemarineerde Tonijn | Hollandse Garnalen | Seranoham met Meloen

  • Gebakken Champignons

    11,00

    Knoflook | Witte Wijn | Bosuitjes

  • Gepofte Knolselderij

    14,50

    Crème van Rode Biet | Knolselderij Chips | Hazelnoten | Frambozen Glacé

  • Steak Tartaar (streekproduct)

    16,00

    Rundvlees | Ei | Augurk | Kappertjes | Ui

  • Gebrande Zalm

    16,50

    Rauwe Zalm | Sojasaus | Zoethout | Limoen | Sla | Wortel | Sinaasappel |Tuinkers

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Australische Angus Biefstuk (200g)

    26,00

    Vleesjus | Kruidenboter

  • Varkensschnitzel

    21,50

    Gepaneerd varkensvlees | Peper-, stroganoff- of champignonroomsaus

  • Varkensschnitzel “Suisse”

    23,50

    Gepaneerd Varkensvlees | Ham | Kaas | Champignon | Roomsaus

  • Jamaican Jerk Chicken

    25,00

    Halve Kip | Mini Mais | Paprika | Zoete Aardappel

  • Indonesische Kipdijsaté (240g)

    26,75

    Nasi | Atjar | Kroepoek | Satésaus

  • Gebakken Kalfslever

    25,00

    Spek | Ui | Jus

  • Varkenshaas

    25,50

    Omwikkeld met Serranoham | Geglaceerde Penen | Spitskool | Pepersaus

  • Entrecote (Graan Gevoerd) (220g)

    34,50

    Black Angus Rund | Paddenstoelen |Peterselie | Peterseliewortel | Ui | Bearnaisesaus

  • Speenvarkenrack van het Iberico Varken (330g)

    32,50

    Honing- Soja Glacé | Zoete Aardappel | Bosui | Groene Asperge | Zwarte Knoflookmayonaise

  • Chateaubriand (voor 2 personen)

    69,50

    Seizoensgroenten | Vleesjus

  • Jamaican Jerk Chicken

    25,00

    Halve Kip | Mini Maïs | Paprika | Zoete Aardappel

  • Suprême van Maïskip

    24,50

    Prei | Rozemarijn | Gevogeltejus | Peren | Beukenzwam

  • Roerbak Surf & Turf

    28,00

    Ossenhaas | Gamba | Bospeen | Lente-Ui | Paprika | Mais | Chimichurri Saus | Rijst

  • Kabeljauwrugfilet

    27,50

    Peultjes | Lente-Ui | Wortel |Saffraansaus

  • Tonijnsteak van de gril

    27,50

    Shiitake | Paksoi | Soja Noedels | Sojasaus

  • Noordzeetong

    47,50

    In roomboter gebakken

  • Vispannetje “Avifauna”

    29,00

    Doradefilet | Zalm | Coquille | Grote Garnalen | Kreeftensaus

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij salade, appelmoes of extra garnituur.

Hoofdgerechten Vegan

Hoofdgerechten Vegan

  • Paddenstoelen Wellington

    22,50

    Bladerdeeg | Paddenstoelen |Kruidensaus | Groenten Parels

  • Indiase Stoofschotel

    22,50

    Kikkererwten | Ananas | Tomaat | Zoete Aardappel | Kokosroom | Bloemkool |
    Tofu | Basmatirijst

  • Vegan Burger

    22,00

    Friet van zoete aardappel | Mayonaise | Tomaat | Komkommer | Walnoten

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Extra Couvert

    3,00

    (alleen in combinatie met een hoofdgerecht)

  • Koude saus

    1,25

    (cocktail-, ravigote- of knoflooksaus, mayonaise)

  • Kruidenboter

    1,75
  • Gebakken spek of champignons

    3,75
  • Gebakken uien

    3,25
  • Gebakken spek, uien, champignon en paprika

    4,00
  • Warme saus

    2,25

    (stroganoff-, champignonroom-, peper of pindasaus)

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij salade, appelmoes of extra garnituur.

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • Appel Caramel

    11,50

    Caramel | Groene Appel Sorbetijs | Calvados

  • Dame Blanche

    10,00

    Vanille-ijs | Warme Chocoladesaus | Slagroom

  • Van der Valk Sorbet

    10,00

    Aardbeienijs | Vanille-ijs | Slagroom | Aardbeiensaus | Vruchten

  • Panna Cotta

    11,00

    Sinas Roomijs | Kumquats | Oreo Crumble

  • Eclair met Banketbakkersroom

    10,50

    Malaga-IJs|Boerenjongens | Amandelcrunch | Koffiesiroop

Vraag ook naar de desserts van het seizoensmenu

Diverse koffievariaties

Diverse koffievariaties

Diverse koffie specialiteiten
  • Toucan coffee

    7,50

    met Baileys

  • Irish coffee

    7,50

    met Irish Whiskey

  • Spanish coffee

    7,50

    met Tia Maria

  • Italian coffee

    7,50

    met Amaretto

  • French coffee

    7,50

    met Grand Marnier

  • D.O.M coffee

    7,50

    met Benedictine

  • Mexican coffee

    7,50

    met tequila en cacao liqueur