Direct naar de contentDirect naar de footer

green key

Wij hebben goud!

Van der Valk Avifauna is in bezit van het Green Key certificaat Goud. Dit betekent dat wij serieus en controleerbaar bezig zijn met:

  • Duurzaamheid;
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO);
  • Zorg voor milieu op het bedrijf;
  • Zorg voor de natuur in de omgeving van het bedrijf.

Bekijk hier de MVO-verklaring van Avifauna.

Over Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van ledlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen het comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu. Kijk voor meer informatie op www.greenkey.nl.

Voor het behalen en behouden van de Green Key certificaten moet een deelnemer op 12 onderdelen voldoen aan bepaalde normen. Deze onderdelen zijn: Management, Communicatie, Maatschappelijke betrokkenheid, Water, Reiniging, Afval, Energie, Bouwen & Groen, Mobiliteit, Eten & Drinken, Inkoop en Textiel. Binnen deze onderdelen moet de deelnemer 39 verplichte punten behalen zoals voldoen aan de wet- en regelgeving, Green Key team, een MVO actielijst voor de komende twee jaar, communiceren met de gasten over Green Key (vlag, menukaart, folder), op drie manieren een maatschappelijke bijdrage leveren (sponsoring, meedoen aan sportevenementen), verminderen waterverbruik (sensorkranen), gebruik milieuvriendelijke reinigingsmiddelen, verminderen monoverpakkingen (cupjes koffiemelk), toepassen Led verlichting, stimuleren openbaar vervoer en fietsen, aanbieden biologische of fairtrade producten, stimuleren verminderen wasgoed e.d.

Daarnaast is het mogelijk om binnen het Green Key systeem het niveau brons, zilver of goud te behalen door het voldoen aan extra normen. Hiervoor dient het bedrijf 43 extra punten te behalen voor Green Key Goud. Van der Valk Avifauna voldoet aan deze norm. Zo scoort Avifauna bijvoorbeeld extra punten met de mindervalidenboot, de waterloze urinoirs, oplaadpunten voor elektrische auto’s etc.