Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant

Lunchgerechten

Lunchgerechten

Geniet van een heerlijk verzorgde lunch
  • Omelet “Groene Hart”

    9,25

    Drie biologische eieren met tomaat, boerenham en boerenkaas

  • Kroketten

    9,00

    Twee ambachtelijke rundvleeskroketten | bruin- of witbrood

  • Alpenbrood Carpaccio

    12,00

    Met pesto, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en balsamicodressing

  • Uitsmijter “Avifauna”

    9,50

    Drie biologische gebakken eieren met naar keuze ham, kaas, rosbief of spek

  • Twaalfuurtje

    13,00

    Broodje half om (met pekelvlees en lever), kippensoep en een rundvleeskroket

  • Indonesische kipsaté

    14,50

    Twee stokjes saté van kipfilet met atjar, pindasaus, frites en kroepoek

Maaltijdsalades

Maaltijdsalades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als lunchgerecht
  • Poke Bowl Tuna

    15,50

    Tonijn | avocado | komkommer | rijst | paprika | ei | sesam | gember
    vegan variant met kikkererwten

  • Italiaanse salade *

    13,50

    Pomodori tomaat| mozzarella | Basilicum | extra Vergine olijfolie | rucola |Baslamico dressing

    * Vegetarisch
  • Griekse salade *

    13,50

    Cherrytomaat | komkommer | paprika | Kalamata olijven | rode uien | peterselie | Feta

    * Vegetarisch
  • Caesar salade

    15,50

    Romeinse sla | tomaat | kruiden | ei | Parmezaanse kaas | knoflook | kip | bacon

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Biologische tomatensoep *

    6,50

    met vermicelli en soepballetjes

    * Vegetarisch
  • Franse uiensoep

    6,50

    met kaasbroodje

Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Brood en boter *

    6,50

    Vers gebakken broodspecialiteiten met Heks’nkaas, roomboter en kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Carpaccio

    13,25

    met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en balsamicodressing

  • Hollandse garnalen

    15,50

    Romeinse sla |cocktailsaus

  • Lomo met mozzarella

    13,50

    Mozzarella | licht gerookte varkenshaas | cherrytomaatjes |

  • Proeverij Avifauna

    15,00

    Verschillende kleine gerechten:
    Carpaccio | praline van gerookte zalm | lomo (licht gerookte varkenshaas met paprika) |Hollandse garnalen | gemarineerde tonijn

  • Champignons *

    9,00

    knoflook en bosuitjes

    * Vegetarisch
Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Gegrilde doradefilet

    22,00

    met citroen, venkel, oregano, tomaat

  • Vispannetje Avifauna

    24,50

    Garnalen, mulfilet, zalm en tonijn met Pernod en kreeftensaus

  • Noordzeetong (600g)

    37,00

    Van der Valk Noordzeetong gebakken in roomboter

    (vruchtengarnituur: 3,80)

  • Gegrilde zalmfilet

    21,50

    Shiitake | bosuitjes | sesamsaus

  • Ravioli gevuld met bloemkool *

    15,50

    en een saus van salie, hazelnoten en room

    * Vegetarisch
  • Spaghetti Siziliana *

    14,50

    Courgette | olijven | knoflook | tomaat | Parmezaanse kaas

    * Vegetarisch
  • Duitse biefstuk

    16,00

    met gebakken uitjes en jus

  • Schnitzel Maintenon

    19,00

    Boerenham | champignonroomsaus | gegratineerde kaas

  • Hollandse varkenshaas

    19,50

    met peper-, stroganoff-, of champignonsaus

  • Spareribs (onbeperkt)

    23,00

    Lekker gemarineerde ribbetjes van onze slagerij uit Voorschoten

  • Varkensschnitzel

    18,00

    Gepaneerde schnitzel met peper-, stroganoff-, of champignonsaus

  • Tournedos (graangevoerd) uit Uruguay

    27,00

    met kruidenboter

  • Boerenschnitzel

    19,50

    met champignons, spek en bosui

  • Gestoofd kalfsvlees

    21,50

    In Barolo gestoofd met laurier

  • Gebakken kalfslever

    19,50

    Met spek en uien - (½ portie: €13,50)

  • Australische Angus biefstuk (200g)

    19,50

    met jus en kruidenboter

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Extra Couvert

    3,00

    (alleen in combinatie met een hoofdgerecht)

  • Koude saus

    1,25

    (cocktail-, ravigote- of knoflooksaus, mayonaise)

  • Kruidenboter

    1,75
  • Gebakken spek of champignons

    3,75
  • Gebakken uien

    3,25
  • Gebakken spek, uien, champignon en paprika

    4,00
  • Warme saus

    2,25

    (stroganoff-, champignonroom-, peper of pindasaus)

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.
 

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • Indische Spekkoek

    9,00

    met in Pisang Ambon gemarineerde banaan, slagroom en pistache-ijs

  • Klassieke sorbet

    7,50

    Aardbeien- en vanille-ijs, met vruchten, aardbeiensaus en slagroom

  • Dame Blanche

    7,00

    Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Gewoon ijs

    6,00

    Twee bolletjes IJs (vanille en aardbei) met slagroom

  • Tiramisu

    9,50

    Mocca-ijs | slagroom

Vraag ook naar de desserts van het Maandmenu

Diverse koffievariaties

Diverse koffievariaties

Diverse koffie specialiteiten
  • Toucan coffee

    7,50

    met Baileys

  • Irish coffee

    7,50

    met Irish Whiskey

  • Spanish coffee

    7,50

    met Tia Maria

  • Italian coffee

    7,50

    met Amaretto

  • French coffee

    7,50

    met Grand Marnier

  • Edinburgh coffee

    7,50

    met Drambuie

  • D.O.M coffee

    7,50

    met Benedictine

  • Mexican coffee

    7,50

    met tequila en cacao liqueur