- Hotel naam
- Hotel Avifauna
- Adres
- Hoorn 65
- Postcode en plaats
- 2404HG Alphen Aan Den Rijn
- Locatie
- Open in Google Maps
Menukaart
Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant
Lunchgerechten
Pinsa Caprese *
13,50 Italiaans Brood | Tomaat | Buffelmozzarella | Pancetta | Olijven | Rucola
* VegetarischSmashed Avocado Sandwich
14,25 Gepocheerd Ei | Avocado | Bacon | Tomaat | Rode Ui | Koriander
Uitsmijter 'Avifauna'
12,50 Drie Biologische Eieren | Ham, kaas, rosbief en/of spek naar keuze
Rundercarpaccio met Alphenbrood
15,00 Pesto | Parmezaanse Kaas I Pijnboompitten | Zongedroogde Tomaten | Balsamicodressing
Kroketten
10,75 Twee Ambachtelijke Rundvleeskroketten | Bruin- of witbrood naar keuze
Indonesische Kipdijsaté (150gr)
18,50 Atjar | Pindasaus | Frites | Kroepoek
Dubbele Boeren Tosti
11,25 Beenham | Boerenkaas | Radijs | Komkommer | Sla | Bruin- of witbrood naar keuze
Loaded Fries ‘Istanbul’
14,50 Kipshoarma | Friet | Sla | Tomaat | Kaas | Knoflooksaus | Peterselie
Twaalfuurtje
15,25 Huzarensalade | Tomatensoepje | Rundvleeskroket
Omelet “Groene Hart”
11,00 Drie biologische eieren | Tomaat | Boerenham | Kaas
Salades
Caesar Salade
18,50 Romaine Sla I Kip | Ei I Bacon I Kruiden | Knoflook | Parmezaanse Kaas | Broodcroutons
Panzanella Salade
15,00 Tomaat | Komkommer | Olijven | Brood | Knoflook | Ui | Bleekselderij | Basilicum | Oregano | Parmezaanse Kaas
Vegan Salade *
18,50 Vegan Kip | Tomaat | Komkommer | Radijs | Vegan Kaas | Romaine Sla
* VegetarischPoké Bowl
18,50 Sushi Rijst | Tonijn | Zalm | Mango | Edamame Bonen | Zeewier | Komkommer | Wortel | Radijs
Soepen & Warme Voorgerechten
Biologische Tomatensoep
7,50 Balletjes | Vermicelli
Franse Uiensoep
7,50 Kaasbroodje
Rundvlees Bouillon
8,50 Wortel | Selderij | Prei | Vermicelli | Rundermerg
Bisque
13,00 Schaaldierensoep | Rivierkreeftjes | Knoflookcroutons | Zure Room
Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.
Voorgerechten
Brood & Boter *
8,00 Broodspecialiteiten | Kruidenboter | Alphense Kaassalade | Roomboter
* VegetarischHollandse garnalen
16,75 Romaine Sla | Cocktailsaus
Carpaccio ‘Italy’
15,75 Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Pijnboompitten | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Pesto | Balsamicodressing
Carpaccio ‘Tartufo’
16,75 Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Zwarte Olijven | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Truffelmayonaise
Proeverij Avifauna
19,50 Gerookte Zalm | Carpacciorolletje | Gemarineerde Tonijn | Hollandse Garnalen | Seranoham met Meloen
Gebakken Champignons
11,00 Knoflook | Witte Wijn | Bosuitjes
Gepofte Knolselderij
14,50 Crème van Rode Biet | Knolselderij Chips | Hazelnoten | Frambozen Glacé
Steak Tartaar (streekproduct)
16,00 Rundvlees | Ei | Augurk | Kappertjes | Ui
Gebrande Zalm
16,50 Rauwe Zalm | Sojasaus | Zoethout | Limoen | Sla | Wortel | Sinaasappel |Tuinkers
Hoofdgerechten
Australische Angus Biefstuk (200g)
26,00 Vleesjus | Kruidenboter
Varkensschnitzel
21,50 Gepaneerd varkensvlees | Peper-, stroganoff- of champignonroomsaus
Varkensschnitzel “Suisse”
23,50 Gepaneerd Varkensvlees | Ham | Kaas | Champignon | Roomsaus
Jamaican Jerk Chicken
25,00 Halve Kip | Mini Mais | Paprika | Zoete Aardappel
Indonesische Kipdijsaté (240g)
26,75 Nasi | Atjar | Kroepoek | Satésaus
Gebakken Kalfslever
25,00 Spek | Ui | Jus
Varkenshaas
25,50 Omwikkeld met Serranoham | Geglaceerde Penen | Spitskool | Pepersaus
Entrecote (Graan Gevoerd) (220g)
34,50 Black Angus Rund | Paddenstoelen |Peterselie | Peterseliewortel | Ui | Bearnaisesaus
Speenvarkenrack van het Iberico Varken (330g)
32,50 Honing- Soja Glacé | Zoete Aardappel | Bosui | Groene Asperge | Zwarte Knoflookmayonaise
Chateaubriand (voor 2 personen)
69,50 Seizoensgroenten | Vleesjus
Suprême van Maïskip
24,50 Prei | Rozemarijn | Gevogeltejus | Peren | Beukenzwam
Roerbak Surf & Turf
28,00 Ossenhaas | Gamba | Bospeen | Lente-Ui | Paprika | Mais | Chimichurri Saus | Rijst
Kabeljauwrugfilet
27,50 Peultjes | Lente-Ui | Wortel |Saffraansaus
Tonijnsteak van de gril
27,50 Shiitake | Paksoi | Soja Noedels | Sojasaus
Noordzeetong
47,50 In roomboter gebakken
Vispannetje “Avifauna”
29,00 Doradefilet | Zalm | Coquille | Grote Garnalen | Kreeftensaus
Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij salade, appelmoes of extra garnituur.
Hoofdgerechten Vegan
Paddenstoelen Wellington
22,50 Bladerdeeg | Paddenstoelen |Kruidensaus | Groenten Parels
Indiase Stoofschotel
22,50 Kikkererwten | Ananas | Tomaat | Zoete Aardappel | Kokosroom | Bloemkool |
Tofu | BasmatirijstVegan Burger
22,00 Friet van zoete aardappel | Mayonaise | Tomaat | Komkommer | Walnoten
Desserts
Appel Caramel
11,50 Caramel | Groene Appel Sorbetijs | Calvados
Dame Blanche
10,00 Vanille-ijs | Warme Chocoladesaus | Slagroom
Van der Valk Sorbet
10,00 Aardbeienijs | Vanille-ijs | Slagroom | Aardbeiensaus | Vruchten
Panna Cotta
11,00 Sinas Roomijs | Kumquats | Oreo Crumble
Eclair met Banketbakkersroom
10,50 Malaga-IJs|Boerenjongens | Amandelcrunch | Koffiesiroop
Vraag ook naar de desserts van het seizoensmenu
Diverse koffievariaties
Toucan coffee
9,25 met Baileys
Irish coffee
9,25 met Irish Whiskey
Spanish coffee
9,25 met Tia Maria
Italian coffee
9,25 met Amaretto
French coffee
9,25 met Grand Marnier
D.O.M coffee
9,25 met Benedictine
Mexican coffee
9,25 met tequila en cacao liqueur