Direct naar de contentDirect naar de footer

Menukaart

Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant

Lunchgerechten

Lunchgerechten

Geniet van een heerlijk verzorgde lunch
  • Omelet “Groene Hart”

    10,50

    Drie biologische eieren | Tomaat | Boerenham | Kaas

  • Uitsmijter 'Avifauna'

    11,50

    Drie Biologische Eieren | Ham, kaas, rosbief en/of spek naar keuze

  • Egg Benedict

    14,00

    Gepocheerd Scharrelei | Briochebroodje | Bacon | Romaine Sla | Tomaat | Komkommer | Bearnaisesaus

  • Twaalfuurtje

    15,00

    Broodje met Boerenham en Kaas | Tomatensoep | Rundvleeskroket

  • Boeren Tosti

    10,75

    Beenham | Boerenkaas | Radijs | Komkommer | Sla | Bruin- of witbrood naar keuze

  • Rundercarpaccio met Alphenbrood

    14,50

    Pesto | Parmezaanse Kaas I Pijnboompitten | Zongedroogde Tomaten | Balsamicodressing

  • Kroketten

    10,00

    Twee Ambachtelijke Rundvleeskroketten | Bruin- of witbrood naar keuze

  • Broodje 'Duivelse' Kip

    15,00

    Kippendijfilet | Paprika | Bosuitjes | Chilisaus | Champignons

  • Indonesische Kipsaté

    17,50

    Atjar | Pindasaus | Frites | Kroepoek

  • Boerenlandbrood Wild Zwijn Pastrami

    14,50

    Zuurkool | Gegrilde Spek | Chutney

  • Broodje Pulled Chicken

    14,50

    Romaine Sla | Zoete Uienchutney

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als lunchgerecht
  • Caesar Salade

    17,50

    Romeinse Sla I Kip| Ei I Bacon I Kruiden | Knoflook | Parmezaanse Kaas | Broodcroutons

  • Winterse salade

    17,50

    Kalkoen Brisket | Witlof | Avocado | Romaine Sla | Noten | Balsamico-Uitjes

Soepen & Warme Voorgerechten

Soepen & Warme Voorgerechten

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Biologische Tomatensoep

    7,00

    Balletjes | Vermicelli

  • Franse Uiensoep

    7,00

    Kaasbroodje

  • Bospaddenstoelen Crème Soep

    7,00
  • Gebakken Champignons

    10,50

    Knoflook | Witte Wijn | Bosuitjes

Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Brood & Boter *

    7,50

    Broodspecialiteiten | Kruidenboter | Alphense Kaassalade | Tomaten-Tapenade

    * Vegetarisch
  • Carpaccio ‘Italy’

    15,50

    Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Pijnboompitten | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Pesto | Balsamicodressing

  • Carpaccio ‘Tartufo’

    16,50

    Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Zwarte Olijven | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Truffelmayonaise

  • Proeverij Avifauna

    19,00

    Gerookte Zalm | Carpacciorolletje | Kalfsvlees met Tonijnmayonaise | Hollandse Garnalen | Gestoomde Noorse Zalm

  • Hollandse garnalen

    17,00

    Romaine Sla | Cocktailsaus

  • Wildplankje van de Veluwe

    18,00

    Hertenkalf Ham | Gerookte Eendenfilet | Wild Zwijn Pastrami | BitterbaI | Chutney

  • Gestoomde Noorse Zalm

    16,50

    Mierikswortel | Appel | Rode Bieten | Kruiden

  • Vitello Tonato

    15,00

    Kalfslende | Tonijnmayonaise | Kappertjes | Rucola | Zongedroogde Tomaat

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Australische Angus Biefstuk (200g)

    24,50

    Vleesjus | Kruidenboter

  • Duitse Biefstuk

    19,50

    Gebakken Ui | Jus

  • Varkensschnitzel

    21,00

    Gepaneerd varkensvlees | Peper-, stroganoff- of champignonroomsaus

  • Gebakken Kalfslever

    23,50

    Spek | Ui | Jus

  • Hollandse Varkenshaas

    23,00

    Peper-, stroganoff- of champignonroomsaus

  • Tournedos

    35,00

    Oesterzwammen | Bosui | Pepersaus

  • Hertenbiefstuk

    28,50

    Paddenstoelen | Stoofpeertjes | Saus van Bosbessen en Port

  • Jachtschotel

    26,00

    Rode Kool | Aardappelpuree

  • Wilde Verleiding

    35,00

    Hertenbiefstuk | Jachtschotel | Fazantfilet | Winterse Stamppot | Stoofpeertjes | Wildjus

  • Gekonfijte Eendenbout

    26,50

    Witlof | Jus | Aardappelpuree

  • Chateaubriand (voor 2 personen)

    64,00

    Seizoensgroenten | Vleesjus

  • Vispannetje 'Avifauna'

    28,00

    Zalm | Kabeljauw | Grote garnalen | Kreeftensaus | Rijst

  • Oosterse Wok

    25,50

    Gamba | Curry | Paprika | Bleekselderij | Taugé | Rijst

  • Snoekbaarsfilet

    25,50

    Zuurkool | Hollandse Garnalen | Kalfsjus

  • Noordzeetong

    45,00

    In roomboter gebakken

  • Zalmfilet

    25,50

    Kreeftensaus | Doperwtenpuree

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.

Hoofdgerechten Vegan

Hoofdgerechten Vegan

  • Gevulde Flespompoen *

    21,50

    Spinazie | Noten | Tomaat | Paddenstoelen

    * Vegetarisch
  • Portobello *

    21,00

    Duxelles Paddenstoelen | Walnoten | Basilicum | Vegan Kaas | Plantaardige Room |Spinazie

    * Vegetarisch
  • Vegan Burger *

    21,00

    Friet van zoete aardappel | Mayonaise | Tomaat | Komkommer | Walnoten

    * Vegetarisch
Sauzen en bijgerechten

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Extra Couvert

    3,00

    (alleen in combinatie met een hoofdgerecht)

  • Koude saus

    1,25

    (cocktail-, ravigote- of knoflooksaus, mayonaise)

  • Kruidenboter

    1,75
  • Gebakken spek of champignons

    3,75
  • Gebakken uien

    3,25
  • Gebakken spek, uien, champignon en paprika

    4,00
  • Warme saus

    2,25

    (stroganoff-, champignonroom-, peper of pindasaus)

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.
 

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • Dame Blanche

    9,50

    Vanille-ijs | Warme Chocoladesaus | Slagroom

  • Van der Valk Sorbet

    10,50

    Aardbeienijs | Vanille-ijs | Slagroom | Aardbeiensaus | Vruchten

  • Warme Kersen

    10,50

    Vanille Roomijs | Meringue | Slagroom

  • Stoofpeertjes

    10,50

    Kaneelijs | Slagroom

  • Tiramisu

    11,50

    Italiaans Gebak | Koffie-ijs | Slagroom

Vraag ook naar de desserts van het Maandmenu

Diverse koffievariaties

Diverse koffievariaties

Diverse koffie specialiteiten
  • Toucan coffee

    7,50

    met Baileys

  • Irish coffee

    7,50

    met Irish Whiskey

  • Spanish coffee

    7,50

    met Tia Maria

  • Italian coffee

    7,50

    met Amaretto

  • French coffee

    7,50

    met Grand Marnier

  • D.O.M coffee

    7,50

    met Benedictine

  • Mexican coffee

    7,50

    met tequila en cacao liqueur