Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant

Lunchgerechten

Lunchgerechten

Geniet van een heerlijk verzorgde lunch
  • Griekse wrap *

    10,50

    Gevuld met hummus, feta kaas, olijven, avocado, gekookt ei, granaatappel, honing en kip

    ook vegetarische variant verkrijgbaar met gepofte quinoa

    * Vegetarisch
  • Kroketten

    5,50

    Een ambachtelijke rundvleeskroket met bruin- of witbrood - 5,5

    Twee ambachtelijke rundvleeskroketten met bruin- of witbrood - 8,50

  • Uitsmijter “Avifauna”

    9,50

    Drie biologische, gebakken eieren met naar keuze ham, kaas, rosbief of spek

  • Omelet “Groene Hart”

    9,25

    Drie biologische eieren met tomaat, boerenham en boerenkaas

  • Indonesische kipsaté

    14,50

    Twee stokjes saté van kipfilet met atjar, pindasaus, frites en kroepoek

  • “Brexit”

    14,50

    Drie kleine sandwiches belegd met gerookte zalm, rosbief en Cheddar kaas, geserveerd met kreeftensoep

  • Ciabatta “Italy”

    10,50

    Met mozzarella, Parmaham, rucola, pesto, tomaat en balsamico

  • Alpenbrood Carpaccio

    11,50

    Met pesto, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en balsamicodressing

  • Twaalfuurtje

    12,50

    Broodje half om (met pekelvlees en lever), kippensoep en een rundvleeskroket

  • US Angus Style Burger

    14,00

    Broodje hamburger met uitjes, ijsbergsla, tomaat, augurk, frites en smoky BBQ saus

  • Kibbeling “Avifauna”

    14,00

    Stukjes kabeljauw met frites en remouladesaus

Maaltijdsalades

Maaltijdsalades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als lunchgerecht
  • Salade burrata en citrus *

    15,50

    met burrata (boterzachte mozzarella), citrusvruchten, venkel, tomaatjes en bosui

    vegan variant met falafelballetjes

    * Vegetarisch
    Lunchgerecht 12,00
  • Salade Niçoise *

    16,50

    Klassieke Franse salade met boontjes, paprika, olijven, aardappel, gekookt ei en vers gegrilde tonijn

    vegetarische variant met vegetarische kipstukjes

    * Vegetarisch
    Lunchgerecht 12,25
  • Hollandse salade *

    15,50

    met verschillende soorten sla, appel, komkommer, gepofte kaas, radijs, stukjes boerenkip en romige dressing

    vegetarische variant met vegetarische kipstukjes

    * Vegetarisch
    Lunchgerecht 12,00
  • Poke Bowl Tuna

    15,50

    met tonijn, avocado, komkommer, rijst, paprika, ei, sesam en gember

    vegan variant met kikkererwten

    Lunchgerecht 12,00
Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Biologische tomatensoep

    6,50

    met vermicelli en soepballetjes

  • Franse uiensoep *

    6,50

    met kaasbroodje

    * Vegetarisch
  • Kreeftenbisque

    8,00

    met garnalen

  • Kippensoep

    6,50

    Met vermicelli, prei en stukjes kip

Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Brood en boter *

    6,50

    Vers gebakken broodspecialiteiten met Heks’nkaas, roomboter en kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Carpaccio

    13,25

    met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en balsamicodressing

  • Hollandse garnalen

    15,50

    met fijn gesneden reepjes romainesla en romige cocktailsaus

  • Gerookte Ribeye rolletjes

    13,50

    met bonte salade en zwarte knoflookmayonaise

  • Lomo met burrata

    13,50

    Boterzachte mozzarella met licht gerookte varkenshaas op een salade van zoete cherrytomaatjes en lavas

  • Springroll

    13,50

    gevuld met taugé, wortel, komkommer en tonijn geserveerd met Japanse sesamsaus

  • Proeverij Avifauna

    14,50

    Verschillende kleine gerechten zoals carpaccio, praline van gerookte zalm, lomo (licht gerookte varkenshaas met paprika), Hollandse garnalen en gemarineerde tonijn

    2 personen: €27,50

  • Gerookte zalm en zalmtartaar

    14,00

    met wasabi crème

  • Gamba’s on fire

    13,50

    gewokte gamba’s met paprika, taugé en basmatirijst

  • Champignons

    9,00

    In roomboter gebakken kleine champignons met knoflook en bosuitjes

    (1/2 portie: 5,75)

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Mulfilet

    19,75

    met gestoofde linzen en tomaat

    (½ portie: 13,00)

  • Gegrilde doradefilet

    22,00

    met citroen, venkel, oregano, tomaat

  • Noordzeetong (600g)

    37,00

    Van der Valk Noordzeetong gebakken in roomboter

    (vruchtengarnituur: 3,80)

  • Tonijnsteak

    22,50

    met zoete aardappel, venkel, pastinaak en kruidenolie

    (½ portie: 15,00)

  • Vispannetje Avifauna

    24,50

    Garnalen, mulfilet, zalm en tonijn met Pernod en kreeftensaus

  • Groentetuin *

    18,50

    Gekarameliseerde groenten met gegrilde halloumi (Griekse kaas) en kruidenolie

    vegan variant met falafel

    * Vegetarisch
  • Ravioli gevuld met bloemkool

    17,50

    en een saus van salie, hazelnoten en room

  • Risotto van bospaddestoelen

    17,50

    met een grote gemengde salade

  • Presa “Iberico”

    23,50

    op lage temperatuur bereide Spaanse varkenssteak met groenten uit de oven zoals wortel, paprika en aardappel

  • Creek Stone Ribe Eye (300g)

    36,00

    US Beef uit Kansas van het Black Angus rund, met geroosterde paddenstoelen en saus van zwarte knoflook

  • Kalfshaasfilet

    27,00

    omwikkeld met Parmaham, geserveerd met saliejus

  • Duitse biefstuk

    16,00

    met gebakken uitjes en jus

    (½ portie: 11,50)

  • Schnitzel Maintenon

    19,00

    Gegratineerd met boerenham, kaas en champignonroomsaus

    (½ portie: 13,50)

  • Hollandse varkenshaas

    19,50

    met peper-, stroganoff-, of champignonsaus

    (½ portie: 13,50)

  • Spareribs (onbeperkt)

    23,00

    Lekker gemarineerde ribbetjes van onze slagerij uit Voorschoten

  • Varkensschnitzel

    18,00

    Gepaneerde schnitzel met peper-, stroganoff-, of champignonsaus

    (½ portie: 13,00)

  • Tournedos (graangevoerd) uit Uruguay

    27,00

    met kruidenboter

  • Chateaubriand (voor 2 personen)

    46,00

    met seizoensgroenten en rode wijnsaus

  • Boerenschnitzel

    19,50

    met champignons, spek en bosui

  • Gestoofd kalfsvlees

    21,50

    In Barolo gestoofd met laurier

  • Mixed Grill

    27,00

    Biefstukje, sparerib, hamburger en grillworst met gepofte aardappel en bearnaisesaus

  • Australische Angus biefstuk (200g)

    19,50

    met jus en kruidenboter (1/2 portie: 13,50)

  • Marokkaanse kiptajine

    20,00

    Mals kipvlees met Ras el Hanout kruiden, abrikozen, amandelen en couscous

  • Gebakken kalfslever

    19,50

    Met spek en uien - (½ portie: €13,50)

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en bijgerechten

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Extra Couvert

    3,00

    (alleen in combinatie met een hoofdgerecht)

  • Koude saus

    1,25

    (cocktail-, ravigote- of knoflooksaus, mayonaise)

  • Kruidenboter

    1,75
  • Gebakken spek of champignons

    3,75
  • Gebakken uien

    3,25
  • Gebakken spek, uien, champignon en paprika

    4,00
  • Warme saus

    2,25

    (stroganoff-, champignonroom-, peper of pindasaus)

Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, salade, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij appelmoes of extra garnituur.
 

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • Indische Spekkoek

    9,00

    met in Pisang Ambon gemarineerde banaan, slagroom en pistache-ijs

  • Crêpes Suzette

    11,50

    Twee kleine crêpes met sinaasappel, Grand Marnier, slagroom en vanille-ijs

  • Trifle

    9,50

    van Limonecello en aardbei met een crumble van koekjes, laagjes aardbei en luchtige crème van Limoncello

  • Klassieke sorbet

    7,50

    Aardbeien- en vanille-ijs, met vruchten, aardbeiensaus en slagroom

  • Dame Blanche

    7,00

    Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Gewoon ijs

    6,00

    Twee bolletjes IJs (vanille en aardbei) met slagroom

  • Gorgonzola

    10,00

    Romig zachte Italiaanse blauwschimmelkaas met in rode port gemarineerde vijgen

Vraag ook naar de desserts van het Maandmenu

Diverse koffievariaties

Diverse koffievariaties

Diverse koffie specialiteiten
  • Toucan coffee

    7,50

    met Baileys

  • Irish coffee

    7,50

    met Irish Whiskey

  • Spanish coffee

    7,50

    met Tia Maria

  • Italian coffee

    7,50

    met Amaretto

  • French coffee

    7,50

    met Grand Marnier

  • Edinburgh coffee

    7,50

    met Drambuie

  • D.O.M coffee

    7,50

    met Benedictine

  • Mexican coffee

    7,50

    met tequila en cacao liqueur