- Hotel naam
- Hotel Avifauna
- Adres
- Hoorn 65
- Postcode en plaats
- 2404HG Alphen Aan Den Rijn
- Locatie
- Open in Google Maps
Menukaart
Geniet van een smakelijke maaltijd in ons sfeervolle hotel & restaurant

Lunchgerechten
Patatje Limburgs Stoofvlees
17,00 Mals Rundvlees | Peperkoek | Uien | Laurier
Naanta Pocket Bread
14,50 Gegrilde Kipfilet | Rucola | Paprika | Mini Maïs | Kervel | Sriracha Mayonaise
Brioche ‘Kwispelham’ (Runder Staartstuk)
13,50 Kruidensalade | Radijs | Tomaat | Dragonmayonaise | Prei olie
Twaalfuurtje
14,75 Tosti Ham Kaas | Tomatensoep | Rundvleeskroket
Indonesische Kipdijsaté (160gr)
18,50 Atjar | Pindasaus | Friet | Kroepoek
Kroketten
10,75 (ook vegetarisch mogelijk)
Twee Ambachtelijke Rundvleeskroketten | Bruin- of witbrood naar keuzeDubbele Boeren Tosti
11,50 Beenham | Boerenkaas | Kleine Salade| Bruin- of witbrood naar keuze
Rundercarpaccio met Alpenbrood
15,00 Pesto | Parmezaanse Kaas | Pijnboompitten | Zongedroogde Tomaten
Uitsmijter ‘Avifauna’
12,50 Drie Biologische Eieren | Ham, kaas, rosbief en/of spek naar keuze
Omelet ‘Groene Hart’
11,50 Drie Biologische Eieren | Aardappel | Boerenham | Champignon | Bosui
Salades
Caesar Salade
16,00 (Kip + 2.50) (Vegan + 2.50) (Gamba’s + 3.50)
Romeinse Sla | Parmezaanse Kaas | Ei | Bacon | Tomaat | CroutonsPoké Bowl Kip
15,00 Sushi Rijst | Krokante Kip | Ananas | Avocado | Radijs | Komkommer | Zeewiersalade
Scandinavian Poké Bowl
16,50 Sushi Rijst | Zalm | Edamame Bonen | Avocado | Zeewiersalade | Komkommer | Radijs
Soepen & Warme Voorgerechten
Biologische Tomatensoep
7,50 Balletjes | Vermicelli
Franse Uiensoep *
7,50 Kaasbroodje
* VegetarischKalfsbouillon
10,50 Selderij | Wortel | Rundermerg | Bosui
Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.
Voorgerechten
Brood & Smeersels *
9,50 Diverse Broodsoorten | Börek | Roomboter | Kruidenboter | Yoghurt Kruidendip
* VegetarischWild Zwijn Pastrami
20,00 Vijgen-Sinaasappelsalade | Roodlof | Rucola | Parmezaanse Kaas
Wildplankje
21,50 Wild zwijn pastrami | Wilde Eendenpaté | Gerookte Ganzenborst Aardappel Truffelsoep
Proeverij ‘Avifauna’
19,50 Zalmtartaar | Hollandse Garnalen | Kwispelham | Huisgemaakte Ossenworst | Lomo
Zalmtartaar ‘Japanese Style’
16,50 Gepocheerd Ei | | Paprika | Furikake | Wasabi Mayonaise
Carpaccio ‘Italy’
16,00 Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Pijnboompitten | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Pesto | Balsamicodressing
Carpaccio ‘Tartufo’
17,00 Rundercarpaccio | Parmezaanse Kaas | Zwarte Olijven | Rucola | Zongedroogde Tomaat | Truffelmayonaise
Hollandse Garnalen
18,00 Romaine Sla | Cocktailsaus
Gebakken Champignons *
11,50 Knoflook | Witte Wijn | Bosui
* Vegetarisch

Hoofdgerechten
Indonesische Kipdijsaté (250g)
28,50 Rijst | Atjar | Kroepoek | Satésaus
Gebakken Kalfslever
24,50 Spek | Ui | Kalfsjus
Wilde Verleiding
34,50 Hertenbiefstuk | Jachtschotel | Wildzwijnwang | Winterse Stamppot | Wildjus
Hertenbiefstuk
29,50 Rode Portsaus | Pastinaak | Paddenstoel
Kalfs Ribs
30,00 Botermalse Ribs | Honing Tijm Glaze | Gepofte Aardappel | Koolsalade
Surf & Turf
35,00 Tournedos (160g) | Black Tiger Garnalen | Bearnaisesaus
Iberico Varkenshaas
24,50 (Bekend uit het Valk magazine)
Brie | Pancetta | Glaceerde Groenten | VijgenjusAngus Biefstuk (200g)
26,50 Vleesjus | Kruidenboter
Varkensschnitzel (250g)
24,50 Gepaneerd Varkensvlees | Peper- Stroganoff- of Champignonroomsaus
Chateaubriand (500g) (voor 2 personen)
72,00 Seizoensgroenten | Kalfsjus
Vispannetje “Avifauna”
32,50 Dorade | Garnalen | Zalmfilet | Tong | Kreeftensaus | Rijst
Gebakken Doradefilet
25,00 Tomatensalsa | Courgette | Gegrilde Citroen | Olijven
Zalmfilet
26,50 Groene Asperges | Beurre Blanc
Noordzeetong
48,50 In roomboter gebakken | Geglaceerde Groenten
Om verspilling te voorkomen bieden wij u bij de hoofd-gerechten een beperkt garnituur dat bestaat uit één soort groente, frites en gebakken aardappelen. Op verzoek serveren wij salade, appelmoes of extra garnituur.
Hoofdgerechten Vegan
Vegan Burger *
23,00 Zoete Aardappel Friet | Tomaat | Komkommer | Mayonaise
* VegetarischSteak van Knolselderij *
22,50 Groene Asperges | Paprika | Mini Maïs | Paksoi | Miso
* Vegetarisch
Desserts
Dame Blanche
10,50 Vanille-ijs | Warme Chocoladesaus | Slagroom
Van der Valk Sorbet
10,50 Aardbeienijs | Vanille-IJs | Vruchten | Slagroom | Aardbeiensaus
Ruby Love
12,50 Desserttaartje | Pistache Sponscake | Frambozenmousse
Tarte Tatin
12,50 Appel | Kaneelijs | Slagroom
Appelmoes met Kers (Alcoholisch)
12,50 Van der Valk Classic interpretatie van onze chef
Vraag ook naar de desserts van het seizoensmenu
Diverse koffievariaties
Toucan coffee
9,25 met Baileys
Irish coffee
9,25 met Irish Whiskey
Spanish coffee
9,25 met Tia Maria
Italian coffee
9,25 met Amaretto
French coffee
9,25 met Grand Marnier
D.O.M coffee
9,25 met Benedictine
Mexican coffee
9,25 met tequila en cacao liqueur