Direct naar de contentDirect naar de footer
Leiden
Leiden

Leiden

Leiden is Stad van Ontdekkingen. Ontdek zelf wat hier allemaal te beleven is op slechts 15 km afstand van Alphen aan den Rijn!

In Leiden wandel je door 800 jaar zichtbare geschiedenis. De Stad van Ontdekkingen heeft de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast is de stad bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, stadspoorten, bruggen, molens, een burcht, een sterrenwacht, de Hortus botanicus, wevershuisjes, hofjes, twee grote (laat-) gotische kerken en diverse monumentale bouwwerken.

Slenter langs de grachten en door de smalle winkelstraatjes en steegjes van de oude binnenstad en laat de geschiedenis tot leven komen door de verhalen van een gids of acteur. Wandel in de voetsporen van Rembrandt en leer zijn Leiden kennen of ontdek de pijlers van de medische geschiedenis van Nederland in de Hortus botanicus en het Academiegebouw. Bezoek de prachtige 13 musea die Leiden te bieden heeft en de cultuurrijke theaters. Te voet of per boot, per fiets en begeleid door een ervaren stadsgids krijg je een prachtig beeld van deze eeuwenoude historische stad! Trakteer jezelf op Leiden!

Meer informatie voor een leuk dagje Leiden vind je op visitleiden.nl