Direct naar de contentDirect naar de footer
Ontdek het groene hart
Ontdek het groene hart
Hollands landschap
Fietsverhuur

Bezienswaardigheden

Ontdek het Groene Hart van Holland, een oer-Hollands natuurgebied. Met streekproducten, molens en boerderijen. Bezoek de pittoreske dorpjes en steden, geniet van de uitgestrekte natuur en vele Hollandse Plassen.

Kijk ook eens opwww.groenehart.nl voor activiteiten en uitjes in het Groene Hart.

Bezienswaardigheden

 • Recreatieboerderij Jeu de Boer - Hazerswoude dorp (6,4 km)

  Recreatieboerderij Jeu de Boer - Hazerswoude dorp (6,4 km)

  Recreatieboerderij Jeu de Boer is een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Bijkomen na een heerlijke dag in de natuur kan op het landelijke terras, of in de theetuinserre. Geniet dan van een wijntje met een romig boerenkaasje of een paar bolletjes heerlijk schepijs. Jeu de Boer organiseert allerlei leuke activiteiten zoals boerengolfen of op stap met de polderwachter door het boerenlandschap.

 • Klein-Giethoorn (8,5 km)

  Klein-Giethoorn (8,5 km)

  In Hazerswoude-Dorp vindt u het familiebedrijf Klein Giethoorn. Het terras en café zijn gelegen aan de oevers van de Rietveldse Vaart. Deze vaart is een rustig water dat loopt van het Alphense Rietveld tot aan de Rijn (met wat sluizen ertussen). Roei of visbootjes zijn hier te huur. De 'vloot' bestaat uit 12 houten roeiboten en 2 ijzeren roeiboten. Een visvergunning is bij de huur inbegrepen.

 • Molenviergang Aarlanderveen (9,8 km)

  Molenviergang Aarlanderveen (9,8 km)

  Maak een mooie wandeling bij de molens van de Aarlanderveense molenviergang. Langs de molens en het water is een mooie wandelroute uitgezet door het Hollandse polderlandschap. Gekozen kan worden tussen een noordelijke wandelroute van ongeveer 3 km en een zuidelijke wandelroute van ongeveer 6 km. Iedere molen is geteisterd door brand en kent een eigen verhaal. De 4 molens behoren tot de enige molens ter wereld die nog in serie werken. Weinig mensen zijn op de hoogte van de geschiedenis van de polder en de molens. Via informatieborden langs de route kom je van alles te weten over de molens en het ontstaan van de polder. Parkeren kan nabij Kerkvaartseweg 63 in Aarlanderveen.

 • Bezoekerscentrum Nieuwkoopse plassen (14,4 km)

  Bezoekerscentrum Nieuwkoopse plassen (14,4 km)

  Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een dagje uit in de Nieuwkoopse Plassen. Ontdek het natuurgebied vanuit een bootje, wandelend of op de fiets. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor jong en oud. Snuffel door de uitgebreide winkel of bekijk onze wisselende expositie.

 • Boerderij 't Geertje - Zoeterwoude (4,9 km)

  Boerderij 't Geertje - Zoeterwoude (4,9 km)

  Gezellige recreatieve boerderij, met winkel, restaurant en roeiboten en kanoverhuur. Er zijn geiten, koeien, varkens, paarden etc. Kinderen kunnen de geitjes voeren en een ponyritje maken. 't Geertje is een veelzijdige biologische veehouderij in het Groene Hart van de Randstad.

 • Museum de Heksenwaag Oudewater (26,7 km)

  Museum de Heksenwaag Oudewater (26,7 km)

  Bezoekers uit heel de wereld komen al zo'n honderd jaar naar de Waag in Oudewater. Ze gaan op de weegschaal staan en ontvangen een certificaat. Al in de 16e eeuw vond deze weging plaats. Toen was dat van levensbelang: mensen werden beschuldigd van toverij en belandden op de brandstapel.